En av de internasjonalt mest kjente peruanske rettene er Ceviche. Det er en forrett av fisk som blir spist kald. Ceviche er Perus nasjonale rett. Fra begynnelsen ble Ceviche tilberedt på fersk fisk som fikk ligge i et team av en lokal frukt kalt tumbo. Med spansk innflytelse ble løk og sitron deretter lagt til retten. I dag er det flere varianter av denne retten. Blant annet er det en ceviche mixto peruano som også inneholder sjømat. For en ceviche, drikk den peruanske drinken Pisco sour, men også en øl eller chicha morada.

Her er en av mange oppskrifter på en ceviche

Slik gjør du det

Leche de tigers:

  • Skrell ingefær. Skjær selleri i mindre biter. Grov chillin.
  • Bland alle ingrediensene. Sil og sett kaldt.

Ceviche

  • Skjær fisken i jevn størrelse terninger.
  • Del opp, frø og hakk chili.
  • Rør sammen chili, limesaft, leche de tigers og salt.
  • Skrell og skjær løken i tynne skiver.
  • Bland fisken med sausen og legg i dype tallerkener.
  • Tilsett løk og mais.
  • Pynt med koriander og server umiddelbart.
  • Kokt, skivet søtpotet er bra.

Ingredienser 4 porsjoner

Leche tigrene

  • 1 1/2 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 selleri stilk
  • 1 rød chilifrukt (f.eks paprika) eller 1/2 aji limo (for 4 porsjoner)
  • 1 1/2 ss konsentrert fiskefond + 5 dl vann eller 5 dl Charlys fiskefond (se lenke nederst i oppskriften) (for 4 porsjoner)

Ceviche

  • 400 g gjess eller torskefilet (frosset, tint, helst MSC-merket)
  • 1 rød chilifrukt (f.eks paprika) eller 1/3 aji limo (for 4 porsjoner)
  • 2 dl ferskpresset limesaft
  • 2 ts salt
  • 1 rødløk
  • 1 kopp kokt mais
  • 1 dl stekt, salt maisbyg fersk koriander å pynt helst kokte, skiver søtpoteter til servering